Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία Ημερίδα με θέμα "Νέοι και Υγεία"

Η επιστημονική συνεργάτης του MediDiatrofi, Φουσέκα Ελένη, στο Γενικό Λύκειο Ερέτριας

Στο πλαίσιο των δράσεων του Γενικού Λυκείου Ερέτριας με στόχο τη μάθηση και τη διαμόρφωση συνείδησης των μαθητών, την Πέμπτη  10 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Νέοι και υγειά». Ομιλητές της ημερίδας ήταν η διαιτολόγος διατροφολόγος κ.Ελένη Ν. Φουσέκα και ο Δρ. Ιατρικής κ. Φίλιππος Ριχάρδος Δομάγερ.
Η κ. Φουσέκα εισηγήθηκε  με θέμα «Πρόληψη Εφηβικής Παχυσαρκίας».
Τόνισε ότι, η Ελλάδα έχει τα πιο παχύσαρκα παιδιά σε όλη την Ευρώπη, καθώς τα τελευταία χρόνια η διατροφή μας έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με τη διατροφή που ακολουθούσε η προηγούμενη γενιά. Η διατροφή μας πλέον περιέχει πολλά λιπαρά, κυρίως κορεσμένα, αρκετό αλάτι και ζάχαρη και ελάχιστα μη κατεργασμένα τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά. Και επισήμανε ότι η διατροφή ενός έφηβου πρέπει να είναι υγιεινή και ισορροπημένη, να παρέχει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά για τις καθημερινές δραστηριότητες αλλά παράλληλα να μην δημιουργεί προβλήματα στην υγιή ανάπτυξη του, να βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και να διατηρεί μια καλή υγεία
Ο κ. Φίλιππος Ριχάρδος Δομάγερ, εισηγήθηκε με θέμα «Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ». Στο πρώτο μέρος της  ομιλίας του ανέφερε όλα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, πως μεταδίδονται και  ποια από αυτά θεραπεύονται.
Στη συνέχεια επικεντρώθηκε στη νόσο του ΑΙDS, ενημερώνοντας εκτενώς γιατα συμπτώματα,  τους τρόπους μετάδοσης του ιού, τους τρόπους προφύλαξης  των ανθρώπων από αυτόν, καθώς και την μέχρι τώρα αντιμετώπιση των νοσούντων.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση, κατά την διάρκεια της οποίας οι εισηγητές έδωσαν διευκρινήσεις επί των εισηγήσεων τους και απάντησαν σε ερωτήσεις των μαθητών.
Την ημερίδα έκλεισε η διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Γότα , τονίζοντας την αξία της ενημέρωσης , ευχαριστώντας τους εισηγητές  για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους αλλά και τους μαθητές για την υποδειγματική συμμετοχή τους.
Την ημερίδα συντόνισε ο καθηγητής του σχολείου κ .Αντώνης Χαϊδούτης.