Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Σαλάτα με γαρίδες και τζίντζερ


Επιμέλεια:
Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος
Συνεργάτης MediDiatrofi


Υλικά.
4 ποτ. λάχανο ψιλοκομμένο.
1 ποτ.  καρότο τριμμένο.
½ τεμ. κρεμμύδι ξερό σε ψιλές φέτες.
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη.
2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
2 κ.σ. γουώστερ σος η’ fish  sause.
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ.
1/2 τεμ. πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη.
½ πιπεριά κόκκινη σε φέτες.
½  ποτ. σπόρους βρασμένου καλαμποκιού.
2 κ.σ. σουσαμέλαιο.
16 τεμ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες.
1/3 ποτ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο.
3 κ.σ. τριμμένα και αλατισμένα φιστίκια κάσιους.
1 ματσάκι ρόκα κομμένη με το χέρι.
Λίγο αλάτι.

Εκτέλεση.
Σε μία  μπασίνα προσθέτουμε το λάχανο – το καρό – το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.  Βγάζουμε τα λαχανικά από το ψυγείο και τα στραγγίζουμε πιέζοντάς τα με τα χέρια. Κρατάμε τον ζωμό τους.
Σε μία άλλη μπασίνα προσθέτουμε τον ζωμό των λαχανικών, το σησαμέλαιο, την γουώστερ σος  η’ fish  sause, τον χυμό λεμονιού, το τζίντζερ και το σκόρδο, και ανακατεύουμε για να κάνουμε σος. Προσθέτουμε στην σος τις βρασμένες γαρίδες να μαριναριστούς για λίγη ώρα.
Βάζουμε στο πιάτο βάση την ρόκα και τον φρέσκο δυόσμο, από πάνω τα μαριναρισμένα λαχανικά, το καλαμπόκι, πάνω από τα λαχανικά και το καλαμπόκι τις γαρίδες , περιχύνουμε με την σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φιστίκια, και στολίζουμε με φύλλα δυόσμου.

Καλή σας όρεξη !!!