Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

ΓΡΑΜΜΩΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ


Σύνταξη :
Καλαμάρη Ασπασία
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc
Επιστημονική Συνεργάτης MediDiatrofi


Κάνετε γυμναστική για να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε; Αν ναι, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αμελήσετε τη διατροφή σας.
Ο στόχος σας είναι να εξαφανίσετε το λίπος που κρύβει τους υπέροχους κοιλιακούς σας, διατηρώντας παράλληλα την μυϊκή σας μάζα. Πως θα γίνει αυτό; Συμβουλευτείτε το γυμναστή σας για να σας ετοιμάσει το κατάλληλο πρόγραμμα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, και ξεκινήστε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σας οδηγήσει ακριβώς στο στόχο σας.
Το πρόγραμμα διατροφής πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
  • Αρκετά υγρά. Κατ’ ελάχιστο θα πρέπει να καταναλώνετε 3-4 λίτρα νερό ανά ημέρα, τα οποία θα εξασφαλίσουν την αναπλήρωση των υγρών του σώματός σας και την απώλεια λίπους. Αντί για νερό μπορείτε να καταναλώσετε και αφεψήματα με διουρητικές ικανότητες (π.χ. μέντα, τσάι)
  • Αλκοόλ. Απλά ξεχάστε το!. Το αλκοόλ δρα αντίστροφα από το στόχο σας ωθώντας το σώμα σας στην αποθήκευση λίπους.
  • 5-6 γεύματα. Προσπαθήστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 ώρες) να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με ενέργεια γιατί μόνο έτσι θα διατηρήσετε τις καύσεις σας σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Σνακ. Ενδιάμεσα των κυρίως γευμάτων προτιμήστε κάποιο σνακ με χαμηλά λιπαρά όπως φρούτα, χυμοί και άπαχο γιαούρτι.
  • Φυτικές ίνες. Μην ξεχνάτε τις φυτικές ίνες τις οποίες τις βρίσκετε σε μη επεξεργασμένα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά. Οι φυτικές ίνες εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου, την απώλεια τοξινών, την απομάκρυνση μέρους του λίπους της τροφής και την διατήρηση του κορεσμού σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
  • Λιπαρά. Μετριάστε την πρόσληψή τους σε ποσότητα όχι πάνω από το 30% της ημερήσιας ενεργειακής σας πρόσληψης.
  • Συμπληρώματα διατροφής: προσπαθήστε να τα αποφύγετε διαφορετικά θα πρέπει να αυξήσετε ακόμα περισσότερο την λήψη νερού!