Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος, Γούτα Κική


Η Γούτα Κυριακή γεννήθηκε  και ζει στη Θεσσαλονίκη το 1977 . Το 2006 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκη στο τμήμα Διατροφής και  Διαιτολογίας . Από το 2008 διδάσκει στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ και από το 2009 διατηρεί το προσωπικό της Διαιτολογικό Γραφείο . .Από το 2011 συνεργάζεται και παρέχει διατροφική παρακολούθηση στην αντρική ομάδα χαντμπολ του ΠΑΟΚ και στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ με την υποστήριξη της επιστημονικής ομάδας «MEDIΔΙΑΤΡΟΦΗ».  .

Το πρώτο οκτάμηνο του 2005 εργάστηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στο τμήμα  της Χρονιάς Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΜΟΧΧΑ στα πλαίσια της εκπόνησης της πτυχιακής της εργασία   όπου και είχε την δυνατότητα να γνωρίσει πολλά περιστατικά ασθενών διαφόρων παθήσεων .
Από το 2000-2005 ( με μία 6μηνή διακοπή ) συνεργάστηκε με την αλυσίδα γυμναστηρίων Vis Vitalis όπου και είχε την θέση της διαιτολόγου , της εκπαιδεύτρια του προσωπικού των νέων γυμναστηρίων αλλά και ως υπεύθυνη πωλήσεων προγραμμάτων αισθητικής και άθλησης.
Το 2002 συνεργάστηκε με τα κέντρα ομορφιάς και αδυνατίσματος ως σύμβουλος διαιτολογίας και αισθητικής  .
Από το 2005 -2009 εργάστηκε σε αντιπροσωπεία καλλυντικών ως σύμβουλος αισθητικής , διαιτολογίας και οργάνωση SPA στην  Βορείου Ελλάδος .
Από το 2010 είναι συνεργάτης γυμναστηρίου Fitness Art .
 Συμμετείχε σε εβδομαδιαία Αθλητική ενημερωτική εκπομπή σε τοπικό κανάλι και συνεχίζει να συμμετέχει σε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές με θέματα Διατροφής  . Το 2010 έχει δική της εκπομπή σε τοπικό κανάλι με τίτλο " Διατροφή και Υγεία " .
Είναι αρθρογράφος στο περιοδικό Διατροφή . Έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς και συνεχίζει ναι αρθρογραφεί σε έντυπα ενημέρωσής και στον ιντερνετικο τύπο.
Είναι μέλος  της Ελληνικής Ιατρικής  Εταιρείας Παχυσαρκίας από το 2008 ,  Μέλος της επιστημονικής ομάδας ΔΙΑΤΡΟΦΗ από το 2010 ,μέλος   του Ι.Δ.Μ.Ε (   Ινστιτούτο Διατροφικών  Μελετών & Ερευνών ) , συνεργάτης των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης από το 2010 ,συνεργάτης της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος , συνεργάζεται με την Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος από το 2011 , υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του MediΔιατροφή.
Η συμμετοχή της στα κοινά με ενημερώσεις και  ομιλίες  είναι πολλές ( σε σχολεία , Δήμους , παρουσίαση βιβλίων , διάλεξη στο ΑΠΘ ) .
Παρακολουθούσε και συνεχίζει να συμμετέχει σε συνέδρια , ημερίδες και ενημερωτικά προγράμματα πάνω σε θέματα Διατροφής και Υγείας . Από τον Μάρτιο του 2011 παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές (Master Practioner Programme in Eating Disordes and Obesity) από το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την αιγίδα του National Centre for Eating Disorders.