Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

H Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και το Medidiatrofi

Σας ενημερώνουμε για την έναρξη συνεργασίας του MediDiatrofi με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.


 


Από εδώ και στο εξής τα μέλη της Λέσχης, θα μοιράζονται μαζί μας συνταγές τους.






Χαιρετισμός Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, 
Executive Chef, Φώτη Καραφουλίδη



Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό την αναβάθμιση του επαγγέλματος του αρχιμάγειρα και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας. Τα 200 μέλη που στελεχώνουν σήμερα τη Λέσχη είναι όλοι πτυχιούχοι και πιστοποιημένοι επαγγελματίες οι οποίοι γνωρίζουν ότι ο ρόλος τους σε σχέση με τους πελάτες και συνεργάτες τους είναι καθοδηγητικός και εκπαιδευτικός. Η Λέσχη συνεργάζεται με τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους της εστίασης μέσα από μια υγιή σχέση που έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη ικανοποίηση πελατών και τουριστών. Έχει ποικίλες δράσεις, όπως η πραγματοποίηση κύκλων σεμιναρίων σχετικών με τη γαστρονομία και τη μαγειρική, η διεξαγωγή διαγωνισμών μαγειρικής τέχνης, η προώθηση των ελληνικών τοπικών προϊόντων, η ανάδειξη των νέων τάσεων γαστρονομίας και της Μεσογειακής Διατροφής, η προώθηση του γαστρονομικού πολιτισμού κ.α. 
Έχει συνεχή και ενεργό συνεργασία με φορείς της Βόρειας Ελλάδας, όπως είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,  το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), το Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών και Ερευνών (ΙΔΜΕ), κ.α. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» στα πλαίσια της συνεργασίας της με το www.medidiatrofi.gr, με τεκμηριωμένη γνώση και σεβόμενη τις απόψεις των επιστημόνων υγείας, παρουσιάζει συνταγές και προϊόντα που αλλάζουν μορφή σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εποχής αλλά και τα νέα επιστημονικά δεδομένα. Αφήστε το πάθος για τη μαγειρική και τη γαστρονομία να αναδειχθεί με τη βοήθεια των έμπειρων Chef της Λέσχης, μέσα από συνταγές, συμβουλές και έξυπνα tips για εντυπωσιακά και θρεπτικά πιάτα.


Ο Πρόεδρος
Καραφουλίδης Φώτιος
Executive Chef