Πέμπτη, 12 Απριλίου 2012

Πασχαλινά Κουλουράκια


Συντάκτης:
Τίνα Αντωνίου                                                      
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης MediDiatrofi




Υλικά (για 60 τεμάχια)

1 κιλό αλεύρι
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1 1/2 κουταλάκι γλ. σόδα
3 κρόκοι και 1 αυγό (ολόκληρο)
λίγη μαστίχα (κοπανισμένη)
2 κουταλάκια γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
400 γραμ βούτυρο φρέσκο
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση:


1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόδα η οποία είναι διαλυμένη στο κονιάκ, το γάλα, και έναν έναν τους κρόκους (αυγών) καθώς και ολόκληρο το αυγό, την μαστίχα και τέλος το το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
2. Αφήνουμε το μίγμα,να ξεκουραστεί για 5 περίπου λεπτά.
3. Πλάθουμε τα ζύμη μας σε όποιο σχήμα θέλουμε. Το τοποθετούμε τα "λαμπροκούλουρα" σε βουτυρωμένο ταψί.
4. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.

*Σημείωση:
Αλοίφουμε τα λαμπροκούλουρα, πριν τα βάλουμε στο φούρνο με δυο τρόπους:
α. είτε με γάλα
β. είτε με κρόκο αυγού και λίγο νερό.

Καλή σας, επιτυχία ! ! !