Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Σκαλτσούνια"...."νηστίσιμα"




Συντάκτης: 
Τίνα Αντωνίου                                                      
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης MediDiatrofi    







Τι χρειαζόμαστε: 

Υλικά: 
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:
Μαρμελάδα βερύκοκο, ή ό,τι γεύση, μας αρέσει
Προαιρετικά προσθέτουμε ψιλοκομμένο καρύδι

Εκτέλεση:
1.Σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1 ποτήρι ηλιέλαιο, ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού και 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
2. Το ζυμώνουμε καλά, και στη συνέχεια, ή ανοίγουμε φύλο ή κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και την ανοίγουμε σε πιτάκια με το χέρι μας. Σε κάθε πιτάκι βάζουμε ½ κουταλιά μαρμελάδα και το κλείνουμε.
3.Τα τοποθετούμε ένα ένα τα πιτάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.