Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Το χαρούπι στην διατροφή μας

Το χαρούπι, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε βιταμίνη Α αλλά και σε διάφορα μέταλλα, όπως του  ασβεστίου, του  φωσφόρου, χαλκού, μαγγανίου, καλίου και σεληνίου. 
Αποτελεί επίσης, πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών. 
Έχει βρεθεί ότι το χαρούπι καταπολεμά την διάρροια στα μικρά παιδιά ιδίως αν συνδυαστεί με ξυμένο μήλο. Επίσης, στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση το  χαρουπάλευρο λόγω την ινών και των σακχάρων του κάνει την τροφή πιο κολλώδη με αποτέλεσμα να μειώνεται η δράση των οξέων του στομάχου και να μειώνεται έτσι η συμπτωματολογία της νόσου αυτής. και ανακουφίζει με την μείωση της παλινδρόμηση του οξέως στον οισοφάγο.

http://www.medidiatrofi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: