Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Πορτοκαλόπιτα", ένα νηστίσιμο γλυκό






Συντάκτης: 
Τίνα Αντωνίου                                                      
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης MediDiatrofi    







Τι χρειαζόμαστε: 

Υλικά:
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός λεμονιού
Ξύσμα δυο πορτοκαλιών
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι γαρύφαλο

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, τη κανέλα και το γαρύφαλλο και στο τέλος το αλεύρι.
2. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα μας, προκειμένου να γίνει ομοιογενές χυλός.
3. Ρίχνουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς , για 1 ώρα περίπου.