Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Κρασί

Είναι πολλές οι έρευνες, που συνδέουν την κατανάλωση του κρασιού με τη διατήρηση της καλής υγείας (συγκεκριμένα βοηθά στις καρδιοπάθειες και την στεφανιαία νόσο). Το κρασί λόγω κάποιων ενώσεων που διαθέτει φυσικά, τις λεγόμενες πολυφαινόλες, ανεβάζει τα επίπεδα καλής χοληστερόλης του αίματος (HDL), ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης του αίματος (LDL). Επιπλέον, το κρασί διαθέτει πολλές άλλες ευεργετικές ιδιότητες. Έρευνες μας ενημερώνουν ότι η ουσία ρεσβερατρόλη, που περιέχεται στο κρασί, έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες