Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Η διαιτολόγος - διατροφολόγος Σταματίνα Π. Αντωνίου

Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης τη χρον. περίοδο 2002-2006. Καθόλη τη διάρκεια των σπουδών της (4 έτη), κατείχε τιμητικό τίτλο και χρηματική υποτροφία.
Η πτυχιακή της διατριβή, είχε ως αντικείμενο την Κατανάλωση Ενδιάμεσων Γευμάτων Παιδιών Δημοτικού Σχολείου, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία σε σχολεία της Ανατ. Αττικής, σε ότι αφορά τη  διεξαγωγή σημαντικότατων στοιχείων σχετικά με τον τρόπο διατροφής παιδιών, γονιών καθώς και παραγόντων που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες κυρίως των νεαρών παίδων. Σημαντικότατη εμπειρία κατά τη πρακτική της άσκηση, σε ιδιωτικό διαιτολογικό γραφείο όπου αποκόμισε όπου κατάφερε να αποκομίσει εμπειρία σε θέματα υγιεινής διατροφής, παχυσαρκίας, διατροφής στην παιδική και εφηβική ηλικία, κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού καθώς επίσης και συμβουλές διατροφής σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε στην εκπόνηση διαιτολογίων πάνω σε φυσιολογικές (εγκυμοσύνη, θηλασμός, εφηβεία , άθληση) και σε παθολογικές καταστάσεις (παχυσαρκία, διαβήτης, διαταραχές μεταβολικές και ορμονικές) υπερλιπιδαιμικές καταστάσεις, καταστάσεις αναιμίας , οστεοπόρωση , καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση , κλινικά περιστατικά, κλπ), καθώς επίσης και εργασιών όπως Διατροφή και Αθλητισμός , φαρμακευτική θεραπεία παχυσαρκίας , Μαζική παραγωγή Τροφίμων κλπ.Αποτελεί :

*       Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων Τεχν. Διατροφής από το 2006.
*       Μέλος της επιστημονικής ομάδας διαιτολόγων διατροφολόγων  διατροφή & MediDiatrofi
*       Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος (Ε.Δ.ΔΕ) από τον Νοέμβριο του 2009.
*       Μέλος του Ινστιτούτου Διατροφικών Μελετών & Ερευνών (Ι.Δ.Μ.Ε)
*       Μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π)
*       Μέλος της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας


Ενεργή σε παρακολουθήσεις συνεδρίων και επιστημονικών ημερίδων σε Αθήνα και περιφέρεια. Συνεχείς επισκέψεις και ενημερώσεις σε παιδικούς ιδιωτικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, μιλώντας για τη διατροφή μικρών παιδιών, τη σημαντικότητα των γευμάτων, τον ρόλο της άσκησης καθώς και επιμέρους θέματα σε ό,τι έχει να κάνει με το παιδί, που αφορά τη σωστή υγεία και ευεξία.

Υπεύθυνη διοργάνωσης ημερίδας, σε συνεργασία με Ινστιτούτο Διατροφικών Μελετών & Ερευνών, που είχε πραγματοποιηθεί στην Παιανία, με θέμα: «Διαβήτης. Μπορούμε να ζήσουμε Καλύτερα».

Συμμετοχές της,  στο πρόγραμμα ¨Σκέψου διατροφή¨ στο Μύλο της Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τη ¨Σημασία του πρωινού,στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας¨, καθώς και επίσης και ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, σε πανελλαδική έρευνα που αφορά την παιδική παχυσαρκία τη χρονική περίοδο 2010.

Επιστημονικός συνεργάτης Academy. P.F "KOTSOVOS" NOVA Sports World Club, τη χρονική περίοδο 2011.

Πρόσφατα απέκτησε  Εξειδίκευση Master Practitioner στις Διατροφικές Διαταραχές και την Παχυσαρκία (Μaster Practitioner Programme in Eating Disorders & Obesity) από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας.

Αρθρογραφεί στον ηλεκτρονικό και στον έντυπο τύπο. Συμμετέχει αρκετά συχνά και στο ραδιόφωνο.                                                                             
Εργάζεται στο προσωπικό της διαιτολογικό γραφείο, επί της οδού Σωτηρίου Απ. Χούντα 5Β, στην Παιανία, όπου διατηρεί, από τον Ιανουάριο του 2007.