Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η σουσάμι στην διατροφή μας

Πηγή: dreamstime.com
Το σουσάμι είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη, η λευκίνη και η αργινίνη, ενώ περιέχει και  βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2  και νιασίνη (βιταμίνη Β5). Η ύπαρξη αυτών των βιταμινών είναι σημαντική διότι είναι απαραίτητες για την καλύτερη υγεία του οργανισμού. Σημαντικό συστατικό του σουσαμιού είναι το σελήνιο, το οποίο έχει βρεθεί ότι έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύοντας έτσι από καρδιοπάθειες και καρκίνο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: