Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Το σπανάκι στην διατροφή μας

Πηγή : dreamstime.com
Το σπανάκι που περιέχεται στο προϊόν, εχει  θαυμάσια οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας.  Ένα λαχανικό πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως: Βιταμίνη C, Βιταμίνη Α, Βιταμίνη Β, Ασβέστιο, Σίδηρο, Μαγγάνιο, Φυλλικό οξύ, Φυτικές ίνες. Φαίνεται ότι μπορεί να καθυστερήσει τον εκφυλισμό των νευρικών κυτττάρων του εγκεφάλου που επέρχεται με την πάροδο των χρόνων. Προστατεύει τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες, όπως οστεοπόρωση, καρδιαγγειακές παθήσεις, αρθρίτιδα, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, των ωοθηκών στις γυναίκες και του οισοφάγου. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι φυτικές ίνες του, που βοηθάνε στην ομαλή λειτουργία του εντέρου. Επίσης, είναι ωφέλιμο για την ανάπτυξη και τη διατήρηση των οστών. Οι πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το καθιστούν ιδιαίτερα ωφέλιμο για την προστασία των αγγείων. Επίσης, βοηθάει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Από την άλλη, ο σίδηρος βοηθάει τα άτομα που ζουν στο μολυσμένο περιβάλλον των μεγαλουπόλεων, καθώς ενισχύει και επιταχύνει την οξυγόνωση του αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: