Το μαρούλι, έχει υψηλή
περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, και βοηθάει άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα.
Έχει βρεθεί επίσης ότι η κατανάλωση μαρουλιού έχει συνδεθεί με μείωση του κινδύνου καρκίνου και καρδιακές παθήσεις.
Επίσης η κατανάλωση μαρουλιού έχει συσχετιστεί με την καλύτερη υγεία του ήπατος.
Έχει βρεθεί επίσης ότι η κατανάλωση μαρουλιού έχει συνδεθεί με μείωση του κινδύνου καρκίνου και καρδιακές παθήσεις.
Επίσης η κατανάλωση μαρουλιού έχει συσχετιστεί με την καλύτερη υγεία του ήπατος.