Τίνα Αντωνίου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Επιστημονική Συνεργάτης MediDiatrofi
Τι χρειαζόμαστε:
Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού αμμω νία
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
500-600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα , τη σόδα, την αμμωνία και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε είτε με το χέρι είτε με μια σπάτουλα, για να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, στο μίγμα ανακατεύοντας διαρκώς. Η ζύμη μας είναι έτοιμη, όταν το μίγμα μας είναι μαλακό και ελαστικό. Το αφήνουμε για 5 λεπτά, για να ¨ξεκουραστεί¨. Ύστερα λαδώνουμε δυο ταψάκια, και πλάθουμε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα εμείς επιθυμούμε. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.